A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Ліцей №3 м. Хмільника Вінницької області

7 грудня - Всесвітній день української хустки

Дата: 07.12.2023 15:59
Кількість переглядів: 117

Щороку 7 грудня відзначається Всесвітній день української хустки. Це неофіційне свято, яке з'явилося 2019 року, покликане об'єднати жінок різних професій, віку та національностей для збереження українських традицій.

Хустка є символом багатовікових традицій українського народу та має свою власну історію.Хустка є символом прихильності, любові, вірності, прощання, скорботи, оберегом і важливим ритуальним предметом. Хустка – це і вузлик з вечерею для хрещених батьків й подарунок нареченому. Хустка на спеченій хлібині, на дитячій колисці… На щодень і на урочисті події, для першого побачення і для родинного свята.

Саме українська хустка об’єднує жіночі покоління і передається як родинна цінність від матері до доньки для збереження українських традицій. Українська хустка є невід’ємною частиною української культурної спадщини. Споконвіку на українських землях хустка була не просто обов’язковим головним убором для заміжніх жінок, а й особливим сакральним предметом, реліквією, що передавалась із покоління в покоління.

Пам'ятаймо нашу історію! Плекаймо власні традиції!

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора