A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Ліцей №3 м. Хмільника Вінницької області

«Слово,моя ти єдиная зброя…»

Дата: 26.02.2024 16:51
Кількість переглядів: 4

 25 лютого в Україні  святкують  день народження Лесі Українки – видатної української поетеси, перекладача, культурного діяча. Ніжна, але сильна духом, пройнята прометеївським вогнем любові до людей, Леся Українка – неперевершений поет боротьби, поет-патріот.  
  До відзначення    153-річниці від дня     дня народження  Лесі Українки, на абонементі для юнацтва разом з учнями 10 класу ліцею № 3 (  Л. Опаріна - класний керівник,   І. Бондар -  бібліотекар ліцею ) був проведений літературний портрет  «Слово, моя ти єдиная зброя…». Розповідь  бібліотекарки  про   життєвий шлях та творчість, цікаві біографічні  факти Лесі Українки доповнили документальний фільм  «Леся Українка», відео ролик «Нелегка доля Лесі Українки. Цікаві та маловідомі факти про поетесу». Ніжно й щемливо, натхненно й урочисто лунали поезії  поетеси у виконанні  бібліотекарів та учнів протягом  усього заходу. За допомогою інтимної лірики  учні  відкрили для себе Лесю Українку не тільки як геніальну поетесу, а як жінку, яка усе своє життя прагнула бути коханою.  Також молодь зацікавили книги, які були представлені на книжковій виставці:  «Співоча душа України» та  активно позмагалися у літературній вікторині.  
  Творчість Лесі Українки невмируща та актуальна і нині, адже  її твори надихають, додають сил та впевненості. Патріотичне слово Лесі Українки, слово, яке вона зробила своєю зброєю, і сьогодні виховує справжніх громадян України.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора